Омлетът е много бързо и същевременно много вкусно ястие. Приготвя се и като предястие. Плънката може да бъде различна,сирене кашкавал ,колбаси. Обикновено самият омлет се приготвя само от яйце. Но много вкусно се получава когато към разбитото яйце се добавят зеленчуци. Тиквички,люти,чушки,лапад и каквото изобщо ни хрумне.
Реших да приготвя такъв омлет като в яйцето добавих пера от лук. Без да се запържват,за да се запазят витамините.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
За един омлет
1 яйце
перата от зелен лук
Щипка сол
1 ч.л.зехтин
60 гр. сирене с песто
50 гр.саламурено сирене
ПРИГОТВЯНЕ
Яйцето се разбива и към него се прибавят нарязаните пера. Посолява се.
Сирената се нарязват на дребно.
В сгорещен тиган се поставя зехтина и се изсипва яйцето и лука. Оформя се омлет . Прибавя се плънката и се сгъва. Гарнира се.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар