МУСАКА С ТЕЛЕШКА КАЙМА, ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
В градината ни растат повечето от тях и затова реших наред с други ястия,правени преди това, да приготвя мусака като използвам любимите зелении. Най- подходяща комбинация с тях е ориз, булгур, киноа и др. Избрах ориз, защото съпругът ми много го обича, а на мен паралелно направих сарми от лапад с киноа.
И двете ястия станаха много вкусни, но сега обект на вниманието в тази статия е мусаката.
ПРОДУКТИ
500 гр телешка кайма
1ч.ч. ориз*
1 гл.кромид
2 стърка зелен лук
2 моркова
1 пълна торба лапад,киселец и коприва
1 корен пъщърнак
1 малко бурканче печурки
50 мл. доматено пюре
2с.л. зехтин
40 гр. краве масло
4 и 1/2 ч.ч.бульон от сварени магданоз,копър,целина, джоджан и 1 кубче телешки бульон
1ч.л.вегета
сухи подправки черен пипер,кимион,сминдух риган
За заливката
3 яйца
250 гр. кисело мляко
сол
ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите и кромидът се задушават в зехтина и маслото кратко.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар