МЛЕЧНО ПЛОДОВ ДЕСЕРТ С АНАНАС И ПОРТОКАЛИ


Един много вкусен и лек десерт, който направих, за да  употребя останалото ми маскарпоне. 

Идеята беше да се олекоти крем сиренето с кисело мляко и да се освежи вкусът с пресни плодове. За по-екзотична нотка избрах ананас и портокали.

 Двата плода се съчетават добре и вкусът на десерта не само се освежи, но и се почувстваха вкусовите качества на плодовете доста осезателно.

Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

125 гр.маскарпоне

200 гр.кисело мляко

1ч.л.мед

ванилия

1/3 плод от ананас/2 шайби/

2 портокала

шоколадови пръчици

ПРИГОТВЯНЕ



1. Млякото и маскарпонето се смесват. 

2.Прибавят се меда и ванилията и добре се разбърква. 

3.Ананасът се обелва и нарязва на малки късчета. 

4. Млечната смес се подрежда в чаши за десерт като се слагат по 2 с.л от нея. Отгоре се подреждат късчета ананас.

5. Отново се поставя от млечната смес да покрие ананаса, както се вижда на изображението.


6. Отгоре се подреждат и портокалите, обелени и нарязани също на дребни късчета.



7. Накрая десертът се поръсва с шоколадови пръчици.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации