ВИТИ БАКЛАВИЧКИ С ОРЕХИ,ШАМФЪСТЪК И КОКОС
Преди няколко дни съпругът ми пожела да направя баклава и аз извадих корите, които бях купила. Не бяха много еластични. Късаха се на места, но все пак успях. Рецептата от клипчето не разбрах, но аз си имам свои мерки и приложих тях. Реших да използвам три вида плънка- орехи,шамфъстък и кокос и не сбърках,защото се получи много вкусна и ароматна баклава.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
14 листа кори за баклава
150 гр. краве масло
4 с.л.олио
150 гр.едро смляни орехи
70г. смлян шамфъстък
50 гр.кокосови стърготини
За сиропа
2.5 ч.ч. захар
2 п. ванилиева захар
2,5 ч.ч. вода
1 ампула ванилия
1 лимон с кората
ПРИГОТВЯНЕ
1 Приготвя се плънката и се разтопява маслото, към което се прибавя олиото.
Сиропът се вари 10 минути. Слага се сока от 3/4 от лимона и се залива баклавата. Покрива се с алуминиево фолио и така баклавата престоява до другия ден. Сутринта се сварява по-гъст сироп 1ч.ч.захар с 1/2ч.ч.вода и сока от 1/4 лимон .
10. Баклавичките се подреждат в подходяща чиния и се поливат отгоре с по 1с.л от сиропа.
Коментари
Публикуване на коментар