ПТИЧИ ГНЕЗДА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ В ХАРТИЕНИ ЛАДИЙКИ
Когато видях това интересно предложение в Тик Ток, много ми хареса. Само че там беше пилешко месо върху зеленчуци в хартиена ладийка.
Аз обаче реших да изпека нещо различно птичи гнезда от кайма върху зеленчуци. Освен това и топингът ми е различен. Там беше гъста смес от подправки, в която се потопяваше месото. А останалото се поставяше в зеленчуците.
Аз реших да направя по-рядък топинг, с който залях зеленчуците и намазах вътрешната част на гнездото.
Кашкавалът сложих по края на ладийката върху зеленчуците.
Реших да не слагам яйцата веднага в каймата, а по-късно. До това време вътре бях поставила топка от алуминиево фолио, което престоя 15 минути до леко запичане на каймата. След това сложих яйцата и така те не се препекоха.
Споделям рецептата, която е моя импровизация.
ПРОДУКТИ/ за две порции/
400 гр.кайма
1 смляна глава лук
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л.кимион
4-5 стърка копър
50 мл.червено вино
вегета
2 яйца
За топинга
30 гр. разтопено масло
1ч.л.заквасена сметана
1/2 ч.л. горчица
1/2ч.л вегета
1/2 ч.л.червен пушен пипер
Зеленчуци
1 тиквичка
1 зелена чушка
1 гл. кромид!
1 сварен морков
60 гр.кашкавал
И още
2 листчета хартия за печене
подходящ конец
лист алуминиево фолио оформено като две топчета.
ПРИГОТВЯНЕ
1. Каймата се овкусява и се оставя да престои в хладилника докато се приготвят продуктите.
4. Така се образува ладийката, в която ще се сложат продуктите.
7. Каймата се оформя на две елипси с отвори, в които се слагат две топчета от алуминиево фолио. Около тях каймата се намазва с белтък, за да не се напука при печене.
8. Ладийките се слагат в загрята на 200°С фурна и се пекат 15 минути.
10 Кашкавалът се настъргва и се слага около зеленцуците от всички страни. Не се слага върху яйцата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар