СЛАДКИ ВЕЛИКДЕНСКИ КОШНИЧКИ С ЯЙЧИЦЕ


Тези сладчици направих за Великден. Много се зарадваха малки и големи. Децата на племеника ги снимаха и им се възхищаваха от сърце.

Идеята ми беше да внеса малко разнообразие на празника. Вярно е че тези сладки не могат да се сравняват с Негово Величество козунака,но все пак внесоха свежа пъстра струя на празника.

Този път направих сладките по друг начин.

Основата за тарталетите изрязах с формичка. Сложих сладките в хартиени и после в алуминиеви формички. И така ги пекох. Получиха се сладки с форма на маргаритка.

Бях направила тарталетите и се чудех от какво да направя дръжките,когато приятелката ми Пепи/Penca Giannioti/ми изпрати клипче с модел за кошнички предполагайки,че мога да поискам да ги направя. Тогава реших поне дръжките да са като на клипчето от бутер тесто. Но в последствие видях в магазин малки полусферични сладчици и реших от тях да сложа за дръжки на кошничките.

Когато довърших сладките, сложих и тези дръжчици и се получи много добре.

Много симпатични и сладурски бяха.

Съхраних ги до празника в метална кутия.

Бяха голяма изненада за приятелите ни на Великден и в следващите дни.

Споделям рецептата


ПРОДУКТИ

200 гр.брашно

50 гр.нишесте

125 гр. краве масло

1/2ч.л. бакпулвер

1 жълтък

60 гр.пудра захар

ванилия

За пълнежа

125 гр.маскарпоне

50 гр.течен шоколад

Поръска

шоколадови и марципанови яйчица

Сладки за дръжките

ПРИГОТВЯНЕ

1. Брашното, нишестето, бакпулверът, ванилията  и захарта се смесват. Прибавя се маслото и се меси. Накрая се добавя жълтъкът. 

2.Омесва се маслено тесто, което се охлажда в найлонов плик в хладилника.



3. Разточва се тънка кора и с формичка за мартаритка се изрязват сладките.



4. Получава се ето тази форма.



5. Сладките се поставят в хартиените форми и от там в алуминиевите.

6. Престояват в хладилника 10 мин. През това време фурната се загрява на 160°С.



7. Пекат се 8 минути и се охлаждат






8. Всяка тарталета се потопява в мед и след това в поръска.
9. Кремът е получава като продуктите се смесват и се шприцова във всяка тарталетка от него.


10. Поставя се дръжката,  по едно яйце и още поръска.







11. До празника сладките се съхраняват в кутия.



12. Сега вече може да се почерпим.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации