МЪФИН В ЧАША




Множество пъти разглеждах рецепти за кексчета, изпечени в микровълнова фурна за 3 минути.Мислех си, че е невъзможно. Все си представях как опитвам да направя и не се получава. Освен това чувах съвети за това,че  в тези фурни като се постави смес за кекс,трябва да не се отделяш от фурната.
Докато се колебаех да направя или не , видях пакетчета полуфабрикат на д-р Йоткер "Кексче в чаша". Дълго не се решавах да взема, но веднъж се изкуших. Прочетох внимателно указанието и направих едно шоколадово кексче. 
Стана сполучливо на вид.Чашата почти се напълни с готовия кекс. Но вкуса определено не ми хареса,въпреки авторитетния производител. Стоеше доста сухо и без аромат. Някак си като гумено. Но все пак си помислих,че може да се внесат корекции по съдържанието,защото става много бързо, за моята мощност на фурната точно за една минута.Реших първо да овкуся с есенция.  
Нямаше промяна. Тогава добавих и разтопено масло.Стана по -добре. Вече правя непрекъснато за закуска когато бързам и няма време за друго. Добре се съчетава с кафе и чай. Понякога добавям сок и плодове. 
Ето и моята допълваща версия.

                                                                    Продукти


  • 1 пакетче полуфабрикат
  • 20 гр.  масло
  • 50 мл.  прясно мляко
  • Есенция по желание - 1/2ампула 


Приготвяне

Маслото се разтопява.В млякото се поставя аромат и разтопеното масло. Изсипва се сухата смес и се разбърква.



Сместта трябва да се сложи в по-висока порцеланова чаша, защото увеличава доста обема си. Фурната се настройва на желаната мощност. Упътването на пакетчето указва минутите за печене.
Аз не изчаквам една минута , а в повечето случаи - 50секунди.





Така кексчето отдолу запазва малко течна текстура и като се обърне , 
течността го облива.
Може да се постави в чинията и обратно т. е. без да се обръща.Приятно се съчетава с кафе и плодов сок и или няколко ягоди.


Последният път го съчетах с  папая. 
Беше много приятно.



И още една разновидност, която добавих. Кексче с парченца шоколад,
 гарнирано с желирано сладко от ягоди.

   

Не мога да не добавя и поредното шоколадово кексче със сладко от бергамот.
                
 

Бергамонтът не е типичен за нашите вкусове плод, но е полезен и приятен за гарниране на сладкиши



Ако сте скептични към това печиво като мен/е, аз вече бях, но сега често го правя/ е време да промените това . Поне за разнообразие. Иначе безспорно домашният кекс е много по- добър.  Но този определено си струва.
На всички, които пробват или са решили да пробват  :  ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации