ПАНИРАНА КОПРИВА


Известни са полезните качества на копривата при консумация във варени и печени ястия. Досега съм правила зеленчукова чорба с лапад и коприва,ястия с коприва и запеканки включващи и коприва. 
Реших да направя и панирана коприва. Много панирани ястия се оказват изключително вкусни. Такива са панираните кашкавал, филийки, чушки бюрек, панирани дреболии  и др.  Не зная доколко панираната коприва е полезна, но е изключително вкусна.

ПРОДУКТИ

30 стърка едра коприва

За панировката

3 яйца
6равни с.л.брашно
6 с.л кисело мляко
1 пилешки бульон

За пържене 

300 м.л. олио

ПРИГОТВЯНЕ

Копривата се измива обилно с хладка вода.



Поставя се върху домакинска хартия.


Всеки стърк внимателно се подсушава.


Още веднъж се подсушава.


Взима се един стърки се потопява в сместа от брашно яйца и кисело мляко. Сместа се получава като яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко и бульона. Добавя се и брашното.


Всеки стърк се поставя в съд със сгорещеното олио и се пържи до златисто.







Така се процедира и с останалата коприва.


Сервира се с овкусено кисело  мляко със сол,чесън и копър.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации