ЖЕЛИРАНО МЕСО ОТ ЯРЕБИЦА


Желираните изделия са не само красиви и много вкусни,но са и здравословни. 
Продуктите за желиране са предимно варени и са запазили вкусовите си качества.


Правила съм желирани птичи меса и колбаси,овкусени и красиво поднесени,които винаги са се харесвали в семейството ни или гостите.
Този път искам да ви покажа и желиране на месо от дивеч.  Избрах яребица,защото е птица с доста ценно месо. И разбира се много вкусна.

ПРОДУКТИ

Филе от яребица
100 гр бекон
1 кисела краставичка

сол и черен пипер

За желето

180 мл. бульон от яребицага
2 ч.л.желатин

За гарниране

Кръгчета сварено яйце
1 резен кисела краставичка
1 стръкче магданоз


ПРИГОТВЯНЕ

 
Филето се сварява с малко сол и черен пипер. 
На дъното на формичката се подрежда гарнитурата. Лицевата страна на гарниращите елементи трябва да е от към стената на съда т.е. огледално обърнати. Месото се овкусява със сол и черен пипер.
Върху гарнитурата се поставят парченца от филето от яребицата. Следва ред от киселата краставичка.
В средата на формата се поставят парчета от бекон. Най-отгоре се подреждат отново късчета от месото.
Желатинът се разтваря в бульона до разтопяването му. Във формата се слага част от желиращият се бульон. Формичката се слата в хладилника. След 10 минути се излива и останалият бульон.
Формата се слага отново в хладилника.
На другия ден желираният деликатес се обръща внимателно в чиния.

ДОБЪР АПЕТИТ!


 

Коментари

Популярни публикации