КРЕМ СУПА ОТ ЗЕЛЕ,ГРАХ,МОРКОВИ И КАРТОФИ


Много често правейки едно ястие и ако то не се изяде може да се трансформира в подобно, но  с коренно различна визия. Това се случи и с моят борш,който бях приготвила за обяд.  В него бях поставила различни зеленчуци типични за борша.
 Това бяха лук,зеле,моркови ,грах,картофи, корени от пъщърнак,целина и съвсем малко хрян. 
На другия ден реших до трансформирам борша, който въпреки че беше много вкусен ,в нещо различно - крем супа.
Получи се много вкусно ястие ,но вече с нова визия. 

ПРОДУКТИ

1 глава кромид
200 гр зеле
3 моркова
1 голям картоф
250 гр. грах
1 корен пъщърнак
1 корен целина
1 малко късче хрян
1 с.л. вегета
1 зеленчуков бульон
2л вода
3 с.л.зехтин
За гарниране на крем супата

3 филийки типов хляб
20 гр. краве масло
риган ,чубрица,сминдух
1/2 ч.л.вегета

ПРИГОТВЯНЕ






Най-напред се приготвят крутони от хляба.
 Филийките се препичат на тостер. Нарязват се на кубчета и се овкусяват с разтопеното масло и подправките. 
Оставят се настрана.


Зеленчуците са сварени и от тях е приготвен борш.  Направата му можете да видите тук . 

На другия ден течността от борша се изцежда и зеленчуците се пасират в блендър. Добавя се течност.  Крем супата е овкусена и не се прибавя допълнително сол.
При сервирането се добавят крутоните и няколко стръка магданоз.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации