ПИЛЕШКА СУПА СЪС ЗЕЛЕН ЛУК И ЛАПАД



 
 

Една от любимите ни ястия са супите.

Обикновено правя супи с повече зеленчуци и зелени подправки.

Искам да споделя една от пилешките ни супи,която този път направих със зелен лук и лапад.

ПРОДУКТИ

300 гр.пилешко филе

1 глава кромид

2 моркова

2-3 стърка зелен лук

няколко листчета лапад

1 клонче целина

магданоз и копър

1/2 ч.л.черен  пипер

1 ч.л.сминдух

1ч.л.чубрица

1 пилешки бульон

1 пакет суха пилешка супа

1 л. гореща вода

За застройка

2 с.л. кисело мляко 


ПРИГОТВЯНЕ





Кромидът и морковите се почистват, нарязват се  раздробяват леко в блендър.
Поставят се в тенджера. Аз използвам Мулти Кукър.


Прибавя се зеленият лук.


Целината,копърът и лападът се нарязват  и прибавят към лука.


Месото се сварява в подсолена вода, 
нарязва се на малки парчета и се слага също в тенджерата.


Добавя се и пилешкият бульон.


 
Слага се и течността, в която е сварено месото. Разбърква се.
Вари се около 1 час.


Слага се нарязаният магданоз,черният пипер,сминдуха и чубрицата.


Накрая супата се застройва с киселото мляко.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации