РИБА МЕЧ НА СКАРА




Почивката в слънчева Гърция завърши.




Наслаждавахме се на красиви пейзажи,
 


красив морски бряг,


  

  приветливи таверни.


 


и ресторанти.



Именно там опитахме вкусната риба меч и решихме да си донесем и в България.

Приготвих я на скара с бланширани броколи и фин сос.

Ето как стана това.


ПРОДУКТИ



Две шайби от риба меч около 500 гр.

1,5 лимона 

4 скилидки чесън

Клонки копър

готова подправка за риба

200гр.броколи

За соса 

4с.л.зехтин

 3с.л.бял балсамов оцет или 1/2лимон

1ч.л.сос от нар

сол на вкус

1с.л. сметана

1/2ч л.горчица

1/4ч ч газирана вода

300гр.броколи

Броколите са приготвени на пара в мулти кукър.


ПРИГОТВЯНЕ


Рибата се намазва с готовата подправка. Полива се с 1/2 лимон. 

Другата половина се разрязва на кръгчета и с него се покрива рибата. Слагат се и нарязаните чесънчета и клонките копър.

Така рибата престоява 2 часа.

Пече се на скарата. Накрая се овкусява с още лимон и сос




За соса продуктите се смесват като най напред се слагат оцета,сметаната и водата и постепенно се прибавят и останалите продукти. За по-гладък сос се работи с миксер.


Броколите се измиват разделят на клончета и се поставят в кошничката на Мултикукъра. Бланшират се за 5 минути.



ДОБЪР АПЕТИТ!

 

Коментари

Популярни публикации