КРЕМ СУПА ОТ НАХУТ И ЛАПАД


Готвенето с нахут не е типично за нашата кухня,но все пак той е от семейство Бобови и затова може да си позволим да сготвим нещо с него. Известно е,че е и една от най-рано култивирани култури и се предпочита главно от източните народи.
Имах консерва от нахут, с част от която направих хумус и останалото реших да употребя за направа на крем супа.   Освен моркови и лук добавих  и лапад,който изобилства в градината ни.
Получи се много вкусно ястие.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

250 гр.нахут от консерва
1 гл. кромид
1 вр.зелен лук
7-8 листчета лапад
1 вр.копър
3-4 стръкчета магданоз
кубче зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
50 мл. готварска сметана.
1 л. вода

ПРИГОТВЯНЕ



Нарязваме лука и морковите. Слагаме в тенджерка. Добавяме зелените подправки и нахута.

Почистваме лапада и го добавяме към продуктите. Слагаме и зеленчуковият бульон. Наливаме 1/2 л. вода.

Слагаме да заври и да се вари около 20 минути.

 
Когато сместа се поохлади се пасира в блендър.
Прехвърля се в тенджерка. Добавя се останалата вода,  сметаната и зехтина и се оставя да заври. Необходимо е да поври   около 5-6 минути,  след което се отстранява.


 ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации