ВЕГАН ТОРТИЧКА С МАЛИНИ


 Веган десертите все повече се налагат в съвременната кухня. Стават бързо и продуктите,които се използват са с растителен произход и са в подкрепа на здравословното хранене.



Доста отдавна направих вегат торта с матча,мента и лайм. Там написах доста за веганството и ползите от него. За тортата може да прочетете тук .

Сега в проекто бележника за ястия и сладкиши съм подредила няколко рецепти за веган десерти.

Днес ще публикувам една много вкусна и свежа веган тортичка с малини.


ПРОДУКТИ

За блата

150 гр.лешници

100 гр.орехи 

10 фурми

6-7сушени кайсии

5 сушени комкуата

5 с.л кокосово масло 

1 с л кокосово мляко

За горния пласт

100 гр.кашу

100гр.бадеми

400 гр. замразени малини

50 гр годжи бери

50 гр.филирани овесени ядки или фино смляни.

4 с л какаово масло

1ч.л.сурово какао/био/ може и обикновено

2с.л кокосово мляко

1 ч.л агар -агар

1 с.л кокосово мляко

ПРИГОТВЯНЕ


Ядките и сушените плодове се накисват във вода от вечерта или за няколко часа.

Ядките и сушени плодове се смилат в блендър,поставят се останалите продукти и се разбърква добре. Във формичка с  d=13 см. се слага хартия за печене. Оформя се блата и се слага в хладилника. 



Приготвя се втората смес като малините се смилат в блендър и сместа се прецежда през цедка,за да се отстранят семките. Слагат се останалите продукти като агар агара се разтваря в кокосовото мляко. Всичко се разбърква добре.



Сместа се слага във формата и се заглажда. Отново в хладилника за няколко часа.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации