ПИЛЕШКО ФИЛЕ С МИКС ОТ КИНОА И ЗЕЛЕНЧУЦИ

 
От една година вече замених ориза с киноа Свикнах да я съчетавам с различни продукти и добре да я овкусявам и така оризът не ми липсва. За ползите от киноа може да се прочете тук
За това ястие използвах микс от различни сортове киноа. Добре се 
получи, съчетано с много зелении като лапад, коприва, киселец, зелен лук. Зеленчуци като моркови и тиквички също придадоха на ястието приятен вкус. Не липсваха и гъби и зелени подправки-целина,магданоз и копър. Имаше и добре изразен привкус на изтока с употребата на подправки като кимион и черен пипер. И разбира се ароматни билки като риган и мащерка. Пилешкото филе беше предварително запечено на скара.
Получи се много вкусно и ароматно ястие, което с удоволствие споделям.

ПРОДУКТИ

300 гр пилешко филе
1/3ч.ч. микс от киноа
1 тиквичка
2 моркова
1 гл кромид
2 стърка зелен лук
1 голяма торба с лапад и коприва 
1 вр.киселец
зелени подправки целина,копър
1 корен пъщърнак
1 малко бурканче гъби
сухи подправки риган,мащерка,кимион,черен пипер
2 с.л. зехтин
малка бучка краве масло
1 кубче зеленчуков бульон
4 ч. вода

ПРИГОТВЯНЕ
 

Зеленчуците и месото се нарязват. Прибавят се и гъбите. Най-напред се задушават зеленчуците и се добавя киноата,която се накисва от вечерта във вода. Така се премахва специфичният и вкус. 


Всичко се изсипва в тавичка.


Добавят се зеленият лук и зелениите коприва,лапад и киселец. Слагат се и останалите подправки. Разбърква се.


Подрежда се отгоре месото нарязано на късчета.


Слага се врящата вода и ястието се пече на 200°С около 30 минути.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации