ЧУШКИ БЮРЕК НА ФУРНА


Чушки бюрек или както ги наричат в източна България пиперки бюрек. Често в ресторантите се сервират като предястие,но обикновено в къщи са част от основното ястие.


Приготвяла съм  чушки бюрек по традиционния начин. Пълнени със сирене и панирани в брашно и яйце. 


Може би в кулинарията съществува практиката чушките бюрек да се пълнят със специална плънка, но аз ги правя с парче сирене пъхнато в изпечената чушка.

И тъй като винаги опитваме нищо по-здравословно и затова леших да направя чушки бюрек на фурна. Тук добавих и кашкавал накрая. Получи се много приятно и вкусно ястие.

Е разбира се панираните т .е. пържени чушки бюрек са много по-представителни на външен вид,но печените са по-полезни за здравето.

Ето как направих чушките бюрек на фурна.


ПРОДУКТИ

1 пакет печени чушки от фризера

300 гр сирене 100 гр кашкавал

1 яйце 

4 с.л.брашно


ПРИГОТВЯНЕ




Фурната се включва на 200°С.

 Чушките се обелват и в ъв всяка се пъха парче сирене.


Приготвяя се панировката. 



Всяка чушка се потопява в брашното и разбитото

яйце .

Подреждат се върху хартия за печене.

Слагат са във фурната за 20 минути

 През това време са настъргва кашкавалът. От него се поставя върху всяка изпечена чушка.

Пече се още 5 минути.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации