ОМЛЕТ СЪС ЗЕЛЕН ЛУК И СИРЕНА


Омлетът е много бързо и същевременно много вкусно ястие. Приготвя се и като предястие. Плънката може да бъде различна,сирене кашкавал ,колбаси. Обикновено самият омлет се приготвя само от яйце. Но много вкусно се получава когато към разбитото яйце се добавят зеленчуци. Тиквички,люти,чушки,лапад и каквото изобщо ни хрумне. 

Реших да приготвя такъв омлет като в яйцето добавих пера от лук. Без да се запържват,за да се запазят витамините.

Споделям рецептата

ПРОДУКТИ

За един омлет

1 яйце

перата от зелен лук

Щипка сол

1 ч.л.зехтин

60 гр. сирене с песто 

50 гр.саламурено сирене

ПРИГОТВЯНЕ


 

Яйцето се разбива и към него се прибавят нарязаните пера. Посолява се.



Сирената се нарязват на дребно.



В сгорещен тиган се поставя зехтина и се изсипва яйцето и лука. Оформя се омлет . Прибавя се плънката и се сгъва. Гарнира се.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации