КОЛЕДНИ ФИГУРКИ В ШОКОЛАД


Досега съм разтопявала шоколад само на водна баня при много ниска температура.
Като видях в едно клипче да се 
разтопява във фурната шоколад на 50°С бях изненадана от този нов за мен метод.

Като  Тома  Неверни реших да експериментирам. Сложих само два шоколада, мислейки си,че и дори да не стане не е голяма загуба.

Наближават  коледните празници и  затова приготвих коледни бисквити,бонбони и поръска,които да залепя върху разтопения шоколад.

И идеята в клипчето беше да се приготвят коледни лакомства в шоколад.

Само че там начупваха шоколада след стягане. Аз реших да го нарежа на парчета докато е още мек. 

Вярно е,че и така се режеше трудно заради фигурките и парчетата не са равномерни,но все пак е по-добре защото ако се начупи стегнатия шоколад може да се отчупят съвсем дребни парчета,които не са за поднасяне. Можеха да останат както казваше баща ми за вътрешна консумация.

Иначе впечатлението ми от този метод на разтопяване са отлични. Техниката е перфектна и спокойно могат да  се разтопят 7-8  шоколада в голяма тава.

Препоръчвам тези чудесни гарнирани парчета шоколад.

Не е задължително да се слага специална поръска. Може ядки,сушени плодове,бонбони,начупени бисквити. Приготвят се бързо и лесно и може да ги подредим в пликчетата с лакомства за малките.

ПРОДУКТИ

шоколади-бели,черни,млечни,цветни

бисквитки,бонбони

поръска с коледен мотив или други поръски като захарни пръчици,кокосови стърготини 


ПРИГОТВЯНЕ

Фурната се включва на 50°С. 



2. Шоколадите в случая 1 бял и 1 черен шоколад се подреждат в тавичка върху хартия за печене. След 10 минути се слагат във фурната.


3. През това време се приготвят бисквитите/крекери/,бонбоните и поръските.


4. Шоколадите стоят точно 10 минути във фурната и се изваждат. Напълно меки са. През това  време фурната не се изключва.


5. С помощта на шишче или лъжичка се разбърква,за да се меланшират шоколадите.



6. Подреждат се крекерите.



7. След това бонбоните.



8. Накрая се разпределя поръската.



9. Тавичката се прибира в хладилника и след 30 минути се разрязва както е възможно на парчета и се слага да стегне още 1 час. След това парчетата много лесно се отделят.




 10. За сега ще ги съхранявам в тази кутия докато направя още. Ще ги опаковам за Коледа!

Ако решите да направите тези сладкишчета,няма да съжалявате!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Клипчето не успях да копирам,но мисля че ясно обясних всичко.

Коментари

Популярни публикации