КАШКАВАЛ НА ПЛОЧА


Едно интересно предястие,което често се използва за основно ястие.
Разликата между кашкавала на плоча от панираният кашкавал е ,че  за последния се използва панировка от яйце и брашно и се пържи на маслена баня. 
Кашкавалът на плоча се овалва само с брашно и се пече на плочата на скара или в тиган с незалепващо покритие.
Точно това е по-приемливо за хора с стомашни проблеми. Избягва се обилната мазнина и  по-продължително готвене.
Направих малко количество кашкавал на плоча без да имам претенцията за високо качество както в популярните ресторанти. Но въпреки това се получи добре.


ПРОДУКТИ

150 гр.кашкавал

1/2с.л.брашно

1с.л. зехтин


ПРИГОТВЯНЕ

1. Кашкавалът се навлажнява,  за да се залепи брашното по него.
2. Овалва се в приготвеното брашно и се поставя в хладилника.
3. През това време  се сгорещява тиган с незалепващо покритие и се намазва със зехтина.
4. Кашкавалът се слага за да се запече в тигана. Леко се притиска надолу,за да не се отдели зачервената кора отдолу.
5. След минута -две се обръща от другата страна и се пече отново 1-2 минути.
6. С помощта на шпатула се изважда и поставя в чиния. 
7. Гарнира се зеленчуци по желание. 




 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации