ТОРТА МЕДОВИК
Отдавна се каня да направя торта Медовик. Много съм слушала за руските медени блатове за торта, които се продават в магазин Берёзка. Исках да ги опитам. Съпругът ми купи един от видовете,които се предлагат и направих тортата по рецептата на Ваня Джорджевич, но промених някои количества в крема. Блатовете са медени и не съм слагала мед в крема. Достатъчно сладко е.
Външното оформяне е моя интерпретация.
Тортата беше направена в навечериего на Голяма Богородица и в чест на гала обяда със сестра ми, която си заминава след гостуване в родния край.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 пакет блатове Медовик класик
За основния крем
1 кутия кондензирано мляко подсладено/400 гр./
маскарпоне 500 гр.
сметана заквасена 12% 400 гр.
аромати-ванилия и 2 с.л. ликьор Амарето
сладка течна сметана 350 гр.
За допълнителния крем
250 гр течна сметана
3с.л.заквасена сметана
1 с.л амарето
За фигурите от шоколад
2 черни шоколада
1 бял шоколад, захарни фигурки
найлон с балончета
ПРИГОТВЯНЕ
сметана и всичко се разбива с миксера
2. Сладката сметана се разбива и прибавя към крема като отново се разбива.
3. Прибавя се течната ванилия и амарето
и отново се разбърква. Разделя се на 4 части и се оставя малко за последния блат.
4. Тортата се приготвя във форма с d=26 см.
Всеки блат се слага за 40 секунди в микровълновата фурна.
Първият се поставя във формата и се намазва с една част от крема.
7. Приготвя се допълнителния крем . Разбива се течната сметана и се прибавя заквасената. Ароматизира се с 1 с.л амарето.
8. С този крем се измазва тортата отгоре и от страни.
12. Тортата се поставя в хладилника, за да стегне шоколада.
13. След това найлонът внимателно се отделя.
14. Получава се фигурален бордюр. Жалко че на изображението на цялата торта фигурките не се виждат,но това не е беда.
14. Над бордюра се поставят два реда розички от крема и започва оформянето на тортата отгоре.
16. Тортата се оформя с тях, захарни фигурки и цветя от градината.
17. Все още не е разрязана защото ще се опита утре на големия празник Голяма Богородица.
Ето и разрез на тортата. Всеобщо е мнението,че е много вкусна.
Коментари
Публикуване на коментар