ОМЛЕТ-РУЛО С ЛАПАД И ЗЕЛЕН ЛУК


 Много ми хареса идеята на Миленка Багалийска за руло - омлет със спанак и праз лук.

Едно чудесно допълнение към обедните ястия, а защо не и като самостоятелен деликатес.

Тя го беше направила в два варианта.
Най-напред като омлет със спанак и праз и след това като руло със спанак.
Реших да направя рулото. Само че нямах  спанак и го замених с лапад от градината, колкото можах да намеря. Вместо праз лук използвах зелен лук.

За по-богат вкус реших да намажа палачинката с  македонски каймак. Може да се замени със сирене Крема.

Получи невероятно вкусно руло.
Не съм спазила количествата в рецептата на Милена, а само част от тях защото нямах толкова продукти.
Намалих и количеството на яйцата.
Споделям рецептата, която частично взаимствах.

ПРОДУКТИ

2 яйца
1ч.л.зехтин
1щ. сол
 
За плънката

1 вр. лапад
1 пакет/ 200гр. / замразен зелен лук
200 г. каймак/сирене Крема/
1 щ.сол
1с..л. зехтин
1ч.л.разтопено масло
зелени подправки/магданоз,джоджан,мента и босилек /

И още чери доматчета за гарнитура


ПРИГОТВЯНЕ




1. Най-напред се приготвя плънката.
 В сгорещения тиган се задушава лука със зехтина.


2. Прибавя се и лапада нарязан на ивици и се задушава кратко.


3. Подправките също се нарязват и се прибавят,разбърква се и тиганът се отстранява от котлона.


4. Яйцата се разбиват със щипка сол. Сгорещява се тигана със зехтина и се приготвя палачинката.


5. Премества се в подходящ съд и се намазва  с голяма част от каймака.


6. Разпределя се и плънката, поръсва  се със сгорещеното масло и палачинката се навива.


7. Гарнира се с останалия каймак и чери доматчета.


8. Поднася се със салата.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации