ОМЛЕТ-РУЛО С ЛАПАД И ЗЕЛЕН ЛУК
Много ми хареса идеята на Миленка Багалийска за руло - омлет със спанак и праз лук.
Едно чудесно допълнение към обедните ястия, а защо не и като самостоятелен деликатес.
Тя го беше направила в два варианта.
Най-напред като омлет със спанак и праз и след това като руло със спанак.
Реших да направя рулото. Само че нямах спанак и го замених с лапад от градината, колкото можах да намеря. Вместо праз лук използвах зелен лук.
За по-богат вкус реших да намажа палачинката с македонски каймак. Може да се замени със сирене Крема.
Получи невероятно вкусно руло.
Не съм спазила количествата в рецептата на Милена, а само част от тях защото нямах толкова продукти.
Намалих и количеството на яйцата.
Споделям рецептата, която частично взаимствах.
ПРОДУКТИ
2 яйца
1ч.л.зехтин
1щ. сол
За плънката
1 вр. лапад
1 пакет/ 200гр. / замразен зелен лук
200 г. каймак/сирене Крема/
1 щ.сол
1с..л. зехтин
1ч.л.разтопено масло
зелени подправки/магданоз,джоджан,мента и босилек /
И още чери доматчета за гарнитура
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се приготвя плънката.
В сгорещения тиган се задушава лука със зехтина.
Коментари
Публикуване на коментар