ВИТИ БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И ИЗВАРА


 Тези банички като визия видях при руските и турски кулинарки . 
Не съм взаимствала рецептата за плънката защото имам свой вариант.
Иначе продуктите са яйца,мазнина,мляко и брашно с набухвател.
Интересното е че при тези банички се съчетават цели кори и такива нарязани на лентички.
Може би така баничките стоят по-бухнали.
А за вкуса да не говорим. Разкошни.
Използвах любимите ми кори Сърбиянка.
Доволна съм от резултата. Стоят като от домашно точени кори.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

11 кори за баница
 още 5-6 кори нарязани на лентички

Плънка

4 яйца
100 гр.масло и олио
250 гр. кисело мляко
60 гр. брашно/3с.л./
1 бакпулвер
300 гр. сирене
100 гр. извара

ПРИГОТВЯНЕ


1. Най-напред сеприготвя плънката като яйцата се разбиват. Прибавят се последователно мазнината,киселото мляко с бакпулвера и брашното.
Накрая се поставят натрошеното сирене и изварата.


2. Отделените кори за лентички се нарязват и разделят на 11 купчинки,за да се разпределят равномерно.



3. Разгъва се първата кора и се намазва със сместа до половината.


4. Отгоре се поставя първата купчинка от лентичките 


5. Покрива се с ненамазаната половина от кората. Отгоре се маже със смес.


6. Навива се на руло.


7. Свива се във вида на изображението


8. Така се процедира и с останалите 19 кори като всяка баничка се подрежда в тава върху хартия за печене. Баничките се намазват отгоре с останалата смес.


9. Пече се на 200 °С около 25 минути.





ДОБЪР АПЕТИТ!

Източникhttps://m.youtube.com/watch?v=nwuKLu2XfhE&t=363s&pp=ygUn0LHQsNC90LjRh9C60Lgg0YEg0LPQvtGC0L7QstC4INC60L7RgNC4

Коментари

Популярни публикации