ХУМУС С ПАТЛАДЖАНИ И ПЕЧЕНИ ЧУШКИ


 Хумусът е една от любимите ми разядки,но не съм правила скоро от него. 
Останаха ми патладжани и реших да го направя в друга комбинация-с печени чушки. Останалите съставки са обичайни за хумуса. Нахут,тахан,зехтин,лимонов сок,зелени и сухи подправки.
Съчетах го с  купичка от омлет,каквато съм правила нееднократно.
Получи се чудесна разядка. 
Вкусна и много съблазнителна.

ПРОДУКТИ

200гр.нахут от консерва

2 патладжана 

500 гр.печени чушки

2 ч.л. сусамов тахан

2 с л.лимонов сок

1с.л.зехтин

1ч.л горчица
зелени подправки

сухи подправки/кимион и черен пипер/

2с.л нарязан шамфъстък

1с.л смлян лешник

1ч.л.вегета

За купичката от омлет

1 яйце

1щ.сол

1ч.л.зехтин



ПРИГОТВЯНЕ



1.Патладжанът и чушките се пекат за около 40 минути.



2. Обелват се от люспите. Нахутът също се обелва от люспите.


3. Всичко се слага в блендера. Оставят се малко от зелените подправки.


4. Смила се до гладкост.  Хумусът е готов.


5. За купичката, омлетът се приготвя в тиган.


6. Разполага се в широка купичка. В средата се слага по-малка за да се запазят образувалите се гънки. 

7. Пече се на 200°С около 10 минути.


8. В готовата и охладена омлетова купичка се аранжира хумусът. Поръсва с с шамфъстък.
 Може да се направят индивидуални купички.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации