КЕКС С МОРКОВИ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
Този кекс видях при Ваня Джорджевич- една невероятно добра кулинарка , авторка на кулинарна книга и админиктраторка на кулинарната група "В моята кухня"
Колкото и да е недостъпна като човек и почти необщуваща със своите членове на кулинарната група, двойно повече е талантлива в откриване и представяне на кулинарни рецепти.Всички нейни сладкиши са толкова достъпни за изработване и с точни рецепти,че може да се нарекат уникални.
Този морковен сладкиш е толкова невероятен по вкус и лесен за приготвяне, че дори едно дете може да го направи с лекота.
Не всичко до край съм ползвала от рецептата.Намалих захарта и морковите и прибавих горски плодове Глазурата ми се видя по-трудоемка и затова направих шоколадов ганаш .
ПРОДУКТИ
3 яйца
100 мл.олио
200 гр.моркови
100 гр. горски плодове/замразени/
или само моркови 300 гр.
260 гр.брашно
1 бакпулвер /10 гр./
120 гр./по рецепта са 200гр/захар
1ампула ванилия
За ганаша
200 гр.шоколад за готвене
200 гр. Сладкарска сметана
За поръска
Едри кокосови стърготини
За подмазване на формата
олио и брашно
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се настъргват и към тях се прибавят горските плодове. Може да се сложат само моркови.
Слагат се яйцата и олиото, които са разбъркат с вилица.
Към брашното се прибавят бакпулвера и захарта. /не е грешка, захарта се слага в брашното./Получената смес се поставя при течните съставки.
Формата се подмазва и посипва с брашно.Прибавя се сместа.
Пече се в загрята фурна на 170°C. При мен беше около 20 минути. Оставя се във фурната още 10 минути.
Поръсва се кокосови едри стърготини.
За разнообразие направих и шоколадов мъфин.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Адаптирано от https://privanya.blogspot.com/2015/09/blog-post_58.html?m=1
Коментари
Публикуване на коментар