КРЕКЕРИ ОТ СЕМЕНА И ЯДКИ
Преведено от английски, крекерът е плоска, суха изпечена бисквита, обикновено приготвена с брашно. Овкусители или подправки, като сол, билки, семена или сирене, могат да се добавят към тестото или да се поръсят отгоре преди печене.
Крекерите често се определят като питателен и удобен начин за консумация на основна храна или зърнени култури.
Има различни истории за появата на крекерите. На мен ми попадна тази на пекаря Джошая Бент. Накратко той изгорил партида бисквити в тухлената си печка. По -скоро ги препекъл и за да спаси положението ги назовал крекери.
Крекер означава хрупкащ и точно това е типично за крекерите.
Аз съм техен любител, но обикновено си купувам.
Множество пекари предлагат различни разновидности на крекерите.
А в Интернет има можество рецепти за различни видове от тези печива.Технологите са различни.
Накрая реших да си приготвя сама.
Искаше ми се да направя крекери от семена и ядки без брашно и набухватели.
Има и такива варианти на рецепти, но важна беше съединяващата съставка.
В повечето случаи се използва вода, мед или захарен сироп.
Аз реших да направя крекери от повече семена и ядки и затова се спрях на една рецепта, но се наложи да променя някои неща в нея. Замених лененото семе с орехи защото нямах такова в момента. Промених и някои количества съобразно наличностите.
За съединяване на продуктите използвах белтък вместо вода.
Направи ми впечатление, че крекерите и особено тези, които се правят със семена и ядки и се съединяват с вода се пекат дълго.
Докато с белтъци се изпекоха твърде бързо за 15-20 минути вместо за час,час и половина.
Освен това се получиха много хрупкави и вкусни.
Използвах един от ринговете си с квадратна форма и формичките си за мъфини. Можеше да изпека платка и да я нарежа,но не знаех дали ще се получат равни парчета,въпреки че има предложения платката да се начупи на неравни части.
А обаче избрах определено затруднението и доста време ми отиде. Но за сметка на това получих равни по големина и доста симпатични на вид крекери.
Бисквитките могат да се похапват и така в моменти на релакс,но могат и да се топят или намажат с някаква разядка.
Приготвих дип от авокадо и рикота за тази цел. Но като че ли повече ми харесва да се консумират без разядка.
Но всеки сам си избира.
Споделям рецептата!
ПРОДУКТИ
Коментари
Публикуване на коментар