МЕРАКЛИЙСКИ БЪРКАН ТУТМАНИК
Мераклийските ми баници могат да се проследят тук
Известно е,че тутманикът е трудоемко изделие,свързано с месене, втасване и оформяне.
Но може ли да се направи вариант на тутманик, който да спестява тези продължителни манипулации?
Разбира се, че може. Това е вариант на т.н. солен кекс или персийски тутманик.
А защо не и бъркан тутманик. И то мераклийски направен с щедро количество продукти и голямо желание.
Такива рецепти могат да намерят навсякъде. И аз се спрях на една рецепта публикувана в сайта на "За жената".
Формичката ми е по-малка и направих половин доза.
И така с мерак и добро настроение успях да направя един малък бъркан тутманик.
Стана чудесно и затова споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
3 малки яйца
110 мл.мазнина/смес от олио и масло/
210 мл. кисело мляко
150 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
100 гр. сирене
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар