ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ПЪЛНЕЖ
Хрумна ми нещо нетрадиционно, видяно в множество изображения от Pinteres. Там имаше различни модели на технологи за приготвяне на вкусни картофи.
Реших да направя пълнени катофи защото картофите са едри и много добре изглеждащи.
Избрах си една комбинация за плънка от опита ми за други изделия. Технологията е много лесна. Картофите може да се сварят или изпекат с обвивката. Струва ми се, че по-вкусни са печени затова и аз ги изпекох във фурната.
Следва внимателно издълбаване на вътрешността на картофа и поставяне на плънката.
Можеше да разбъркам яйцата с плънката и да напълня картофите или върху 1/3 плънка в картофа да поставя по едно цяло яйце.
Реших да на направя и едното и другото. Ние сме малко консуматори. Аз даже избягвам картофите за здравословен ефект. Диетата ми го изисква. Затова направих само 3 картофа. Два с плънка разбъркана с яйцата и един с цяло яйце отгоре.
Получиха се много симпатични и по думите на съпруга ми мнооого вкусни картофи.
Остана ми от плънката и както се казва в такива случаи от дефект ефект и затова прибавих още малко сирене и 1 яйце,1с.л.зехтин и запържих всичко, за да се сготвят яйцата.
Стана много вкусна разядка.
Споделям рецептата за пълнените картофи.
ПРОДУКТИ
3 големи кортофа
За плънката
3 шайби пушено филе
50 гр. сирене
3с.л.пармезан
3 яйца
3 с.л.зехтин
20 гр.краве масло
сол,черен пипер,сминдух
3 скилидки чесън
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Коментари
Публикуване на коментар