МИНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ ЗАПЕКАНКИ С ЦЕНТЪР ОТ ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА
Въпреки че проявявах интерес не съм приготвяла подобни деликатеси.
Заинтригува ме едно клипче за бърза запеканка от тиквички, моркови и картофи.
И защото имам навика да променям или интерпретирам, допълвам когато правя нещо в кухнята и този път не допуснах изключение.
Като "Тома Неверний", първо реших да опитам половин доза и тогава да направя повече.
Размишлявайки реших да увелича яйцата, да сменя пшеничното брашно с бадемово и да използвам пъдпъдъчи яйца.
И защото се приготвих за половин доза реших да изпека в малки формички за мъфини вместо в голяма тавичка.
Оттук и идеята в центъра на сместа да поставя по едно сварено пъдпъдъче яйце.
За завършек използвах пармезан и гарнирах с каймак и чери доматчета от градината.
Получиха се много симпатични запеканки и изключително вкусни.
Явно че ще повторя отново тези деликатесчета. Харесаха ни и затова ги препоръчвам.
Ето как ги направих.
ПРОДУКТИ
250 гр.тиквички/1 тиквичка/*
50 гр.моркови/1морков*
120 гр.картофи /1 картоф/*
2 яйца
3 с.л. бадемово брашно/може и друго/
1с.л. кисело мляко
3 с.л.краве масло разтопено
сварени пъдпъдъчи яйца/според броя на формичките със смес.
копър,черен пипер,сминдух,вегета
За поръсване
пармезан
За гарниране
каймак или сирене крема
*големината на зеленчуците е различна затова посочвам и грамажа
ПРИГОТВЯНЕ
Пече на 180 °С около 25 минути.
Вътрешен разрез на запеканките.
Коментари
Публикуване на коментар