СУСАМКИ С БАНАН


Тези сусамки са толкова лесни бързи и безкрайно вкусни. 
Съдържат само две съставки сусамово семе и банан.  Без захар. Може да се гарнират с шоколад, но може и да се пропусне.
Приготвят се за 5 минути и се пекат 20 минути.
Дозата е малка и може да се увеличи. 
Заслужава си да се направят.

ПРОДУКТИ

1 по-голям банан
150 гр. сусам

ПРИГОТВЯНЕ


Бананът се обелва и се намачква с вилица. Желателно е да е добре узрял.


Прибавя се сусамът.


Разбърква се добре докато двете съставки се смесят.


Използвах ринг с d=5 см. Приготвя се тава с хартия за печене. В ринга се слага по 1 препълнена чаена лъжичка от сместа. 
Буталото, с което се притиска сместа отгоре, се навлажнява защото сместа се вдига върху него.


Оформят се 15 кръгчета от сместа.


Пече се 20 минути на 170°С. Оставя се още 10 минути на изключена фурна.



По желание когато се охладят се потапят в шоколадов ганаш и се поръсват с кокосови стърготини отдолу, за да не се залепят за подноса.
Ганашът се приготвя от 50 мл.прясно мляко и 50 гр. черен шоколад.
Но това гарниране може и да се пропусне.









Добра компания са на кафето!


Вкусно е и с разтопено плодово сорбе.


 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации