ПИЛЕШКО С ОРИЗ,ГРАХ И КАРТОФИ
Комбинацията на зеленчуците не е странна.
Приемлиево е да се съчетават грах и картофи. Ако се прибави и ориз се получава впечатляваща еклектика.
И всичко това добре се съчетава с пилешко месо.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
300 гр. печено и разфасовано пилешко месо
1/4ч.ч. ориз
голям картоф
200 гр.грах от консерва
3 пасирани домати
1 розичка броколи
Връзка магданоз
няколко листчета лапад,нящолко стрърка коприва и кервиз,връзка джоджан.
1 кубче пилешки бульон
2с.л.зехтин
20 гр.краве масло
1 гл.кромид
1 голям морков
1с.л.червен пипер
3ч.ч.вода
сухи подправки черен пипер,кимион,сминдух,ветета
Мерителна чаша 200 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците без зелените подправки се задушават в зехтина. Прибавя се оризът и се задушава още 3 мин заедно с маслото. Добавят се пасираните домати. Посолява се с вегетата. Накрая се слага и червеният пипер.Сваля се от котлона и се прибавят зелените и сухи подправки,нарязаните картофи и граха. Всичко се разбърква и се подрежда месото.
Водата се слага да заври с пилешкия бульон и се излива върху останалата смес.
Пече се на 200 °С около 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар