ПЪЛНЕНИ ЦЕЛУВКИ С МЕНТОВ КРЕМ,ШОКОЛАД И БОРОВИНКИ
Много модерни сякаш са напоследък тортите Павлова. Всяко нещо направено с белтъчен меренг се нарича торта или сладкиш Павлова. Преди време тези сладки изкушения се наричаха целувки или целувчени торти.
Сега реших тортичките, които направих да се наричат целувки.
ПРОДУКТИ
3 белтъка от големи яйца
190 гр.пудра захар
10 гр. ванилиева захар
3 ч.л. нишесте
2 ч.л.лимонов сок
За пълнежа
200 мл.течна сметана
125 гр.маскарпоне
2 ч.л.мед
3 с.л.екстрат от смляна мента
щипка зелена боя за сладки
шоколадови пръчици
За гарниране
боровинки и листчета мента
ПРИГОТВЯНЕ
Сметаната се разбива до твърди връхчета. Крем-сиренето/Маскарпоне/
се разбърква с меда и се прибавя към сметаната. Разбива се отново. Прибавя се екстракта от мента и боята. Разбърква се добре.
За приготвяне на целувките /разбиване на белтъците и печенето може да видите тук
Коментари
Публикуване на коментар