Сирене и кашкавал на фурна в компанията на кюфтенца, картофена салата и пюре от картофи




Подариха ни мини кюфтенца от дивеч и протеини в случая от ленено семе. Вкусът им е специфичен и за претенциозни хора едва ли би се харесал,но на нас ни допаднаха. Този вид храна е за спортисти и хора,които искат да укрепят мускулната си система.
Обмисляйки как да поднеса кюфтенцата реших,че е най удобно да направя някакъв деликатес във формичката ми Замък и вътре да разположа кюфтенцата, които приличат на кюфтета по цариградски, и  сервират върху картофено пюре.  Аз се съобразих с двете ни желания и направих картофена салата и пюре, което оформих като розички. А от краищата на формата направих кашкавал и сирене на фурна.
Получи се интересно ястие.
Споделям рецептата.

ПРОДУКТИ

За печивото на фурна

3 яйца
щипка сол
55 гр.бадемово брашно/ 3 с.л./
100 гр. кисело мляко /1/4 ч.ч. от 200 мл./
60 гр. краве масло
200 гр.кашкавал
200 гр.сирене
7 гр. бакпулвер/ 3/4 пакетче/

За картофената салата

3 картофа
1 праз лук
магданоз
2 с.л. зехтин
1ч.л.лимонов сок
1ч.л сос от нар

За пюрето

1 картоф
1с.л.масло
2 с.л.сметана за готвене
сол





ПРИГОТВЯНЕ

Приготвянето на сместа може да проследите тук 
Този вариант е със зелени подправки,но сега не съм слагала.



Получава се тази смес.



Разпределя се във формата, която в средата има кухина,в която като се обърне формата ще се сложат останалите продукти. 

Пече се 30 минути на 170°С с вентилатор.

След охлаждане формата се обръща за да се получи замъка.



През това време се приготвя картофената салата по стандартния начин. Аз овкусих със зехтин,лимон и сос от нар.

Салатата се поставя в средата почти до горе.



Подреждат се кюфтетата а между тях се шприцоват розички от пюрето,за приготвянето ,на което картофите се намачкват и се прибавя маслото и сметаната. 



Гарнира се с магданоз!



Добре се  похапва  с бира или домашно червено вино./Не съм снимала напитките/



ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации