КОЛЕДНИ ШОКОЛАДОВИ ФИГУРКИ ЕЛЕНЧЕТА
Новите фигурки трябваше да бъдат различни и да създадат известно разнообразие.
Видях в една лента приготвянето на бухалчета, но ми се искаше да бъде нещо различно. Спомних си че гледах сладки украсени със солети за рогчета. И идеята ми стана ясна. Ще направя шоколадови еленчета. Помолих съпругът ми да купи солети във вид на брецели, защото единствено те наподобяват рогца като се разделят.
Приготвих наличните ми материали,шоколад,бонбонки
М&М каквито ми бяха останали и захарна поръска за очички и направих шоколадовите фигурки. Като разчупих солетите разположих рогцата както си ги представях.
Бързах да приключа и не снимах фигурките след като ги направих. Сетих се за това след като ги опаковах.
1. Първо се начупва шоколада в книжните капсули поставени в тава за печене. Не се комбинира бял и черен. И не бива да се стараем да запълваме цялото дъно с парчета шоколад защото при разтопяването шоколада се разлива.
3. През това време подготвяме поръската и бонбонките. Солетите са начупени по рано защото става бавно. По-добре да се нарежат с нож внимателно по средата,защото се чупят неравномерно.
8. След това се слагат рогцата и накрая очичките.
Явно трябваше да направя втора доза и да опитам да разположа рогцата по друг начин т.е. да ги обърна обратно.
Всичко това беше направено и се получиха също красиви фигурки. Само че подходящите цветове за муцунка бяха свършили почти и се наложи да използвам и зелени бонбонки. Но това не е беда.
Споделям рецептата и приготвянето на фигурките.
ПРОДУКТИ
1,5 бял шоколад
1,5 черен шоколад
бонбонки М&М
поръска
солети брецели
книжни капсули
ПРИГОТВЯНЕ
2. Тавата се поставя в загрята на 50°С фурна за 10 минути.
7. Най-напред се слагат муцунките като се пускат от високо защото частично потъват иначе.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Коментари
Публикуване на коментар