КОЛЕДНИ ФРУКТОВИ БОНБОНИ
Приготвят се в комбинация от сушени плодове и смляни ядки. Нищо повече. Ароматите са естествени от плодовете, наситени са с орехови и лешникови ядки. Може да се комбинират различни сушени плодове. Аз използвах фурми и сушени сини сливи без костилка.
За да им се придаде коледен привкус се заливат отгоре с разтопен шоколад, който свободно се стича надолу. И коледна поръска за добро настроение за празника.
Ето как се приготват тези толкова нежни и вкусни фруктови бонбони.
ПРОДУКТИ
200 гр.фурми
100 гр. сушени сини сливи
200 гр. орехи
50 гр.смляни лешници
Топинг
50 гр. бял шоколад
1 с.л.вода
1ч.л. кокосово масло/може и краве масло/
50 гр.черен шоколад
2 с.л.вода
1ч.л.кокосово масло
За овалване
кокосови стърготини
ПРИГОТВЯНЕ
1. Плодовете се накисват за 20 минути в гореща вода, за да омекнат.
2. Смилат се в блендер заедно с орехите.
4. Оформят се топчета по 20 гр. всяко.
6. Приготвя се поръската.
7. Шоколадът се разтопява поотделно белият и черният. Към всеки се добавя водата и маслото и се разбърква.
Коментари
Публикуване на коментар