САЛАТА ОТ КИНОА,ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И АВОКАДО,ГАРНИРАНА С ЪС СКАРИДИ И СУРИМИ
Една салатка от любимите ми киноа и червена леща. Този път с променено съдържание, включващо и авокадо.
Няма нищо сложно. Бърза, лесна и много вкусна салата.
При поднасянето сложих овкусеното авокадо над салатата като отделен пласт, защото иначе се губи вкуса на авокадото. Киноата и особено червената леща доминират.
Този път я оформих с сърцевидния ринг и гарнирах със скариди и сурими.
Получи се нещо много вкусно и красиво.
Ето и рецептата
ПРОДУКТИ
по 1/2 ч.ч.киноа и червена леща*
2 малки кисели краставички
1 авокадо/1с.л.лимонов сок за овкусяването му,сол на вкус/
Подправки
3 скилидки чесън
2 ч.л.тиквено олио/зехтин/
1 ч.л.сос от нар
Копър
вегета на вкус
1 с.л.лимонов сок
За гарниране
5-6 скариди
2 сурими
2 с.л зехтин за запържване на скаридите/
клонче копър
Марината за скаридите и суримите
2 с.л.лимонов сок
1 ч.л.горчица
1 ч.л.риган
2- 3 щ.суха мента
1 ч.л.сос от нар
3-4 скилидки пресован чесън
3 с.л.вода
*Мерителна чаша 250 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
4. Скаридите се запържват в зехтина от двете страни за 2 минути.
5. Суримите се нарязват на парчета. Заедно със скаридите се поставят в маринатата до поднасянето.
7. Отгоре се подрежда 1/2 от авокадото. И отново се притиска с буталото. Изважда се ринга.
8. Отгоре се подреждат скаридите и суримите. Поставя се и клонче копър.
9. По-същия начин се подрежда още една салата.
Коментари
Публикуване на коментар