СИРЕНЕ В КОРИ ОФОРМЕНО КАТО ПАНДЕЛКА
За съжаление без разяснение и точна рецепта. Нещо като нямо кино,но затова пък всичко се виждаше ясно.
6. Оформената панделка се обръща, намазва се с жълтък, разреден с олиото и се поръсва със сусам и нигела.Подрежда се в тава върху хартия за печене.
Не разбрах с каква билка поръсваха корите преди оформянето на панделката,но аз поръсих с домашна шарена сол.
Там се поставяха по две кори, но на мен ми бяха останали само 3 кори от една баница и реших да опитам какво ще стане и затова слагах по 1 кора.
Твърде скромно ми беше и сиренето , но следващият път ще сложа обезателно различни твърди френски сирена.
Може и да направя и ябълков щрудел.
Надявам се да стане добре.
А сега как направих сиренцата.
Не съм снимала подробно,защото ще приложа клипчето,а там всичко се вижда.
Видео клип
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най-напред се отрязва една лента от дължината.
ПРОДУКТИ
3 кори за баница/ако се слагат по-тънки
6/
6 парчета сирене или микс сирена
20 гр.разтопено масло
1 жълтък+ 1с.л.олио
сусам
нигела
2.Кората се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
2. Слагат се сиренца от двете страни на нобора.
3. В средата се подмушва и увива лентата подмазана с масло.
4. Двата края по дължина се прибират.
5.Късата страна се сгъва върху дългите/гледайте видиото/
7. Аналогично се процедира и с останалите две кори.
8. Панделките се пекат на 250°С -12 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
https://pin.it/2qYDbfa
Коментари
Публикуване на коментар