ЗАПЕКАНКА ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КИНОА,ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И СКАРИДИ
Много полезни зеленчуци и варива се съчетават тук. Лук,моркови,зеле,чушки,доматено пюре и разбира се любимите ми киноа и червена леща. Минимум мазнини и сол.
Прибавих бурканче стерилизирани гъби за допълване на пъстрата палитра.
Имах малко скариди, прибавих и тях.
Стана великолепно ястие, запечено във фурната.
Благодаря ти сестричке за брилянтната идея и здравословно ястие!
Запазвам рецептата и със сигурност ще го приготвям пак.
ПРОДУКТИ
1 гл.кромид
1 морков
малко бурканче стерилизирани гъби
1 едра печена чушка
1/4 от малка глава зеле
1/2 ч.ч. киноа*
1/2 ч.ч..червена леща
магданоз и копър
подправки
черен пипер,сминдух,мента пушен пипер,червен пипер, джоджан,дафинов лист,вегета
1 люта чушка
2 с.л. зехтин
2,5 ч.ч. течност
* 1 ч.ч. = 200 мл
ПРИГОТВЯНЕ
2. Задушават се с 1 л. зехтин и 50 мл.вода.
3.Киноата се измива много добре в 5-6 води и заедно с лещата се прибавят към сместа. Задушават се кратко.
7. Накрая се прибавят подправките и отново се разбърква.
Коментари
Публикуване на коментар