КОНФИТЮР ОТ ПОРТОКАЛОВИ И МАНДАРИНОВИ КОРИЧКИ ЗА СЛАДКИШИ


Това е консуматив ,който отдавна не съм правила. По това време купуваме доста портокали и мандарини и остават кори,които обикновено изхвърляме.

Реших да съхраня малко корички от портокали и мандарини,нарязах ги и смлях в блендера. 
Налях около 600мл.вода и оставих да заври. След десет минути смених водата и така 4 пъти повторих тази манипулация. 
Накрая прибавих желиращата захар и още 150 мл.вода и след 10 минути имах чудесна подправка за козунаци и сладкиши.
Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ

300 гр.кори от портокали и мандарини,почистени от бялата обвивка
250 гр.желираща захар 2:1
150 мл.вода

ПРИГОТВЯНЕ


1. Коричките, почистени от бялата обвивка, се нарязват с ножица на много дребно. Смилат се в блендера до получаване на стърготини.




2. Поставят се в  тенджера и се обливат с вода. Варят се до кипване и се оставят още 10 минути. Водата се изхвърля и се налива нова.
3. Процедурата се повтаря още 3 пъти.


4. Последната вода се излива и се поставя захарта и водата. Като заври се оставя още 10 минути да поври..


5. Готово е.


6. Конфитюрът веднага се насипва в затоплени буркани, затваря се и се обръща върху капачката. Престоява до охлаждане.


7. Съхранява се на сухо и проветриво място!

ДОБЪР АПЕТИТ!
 

Коментари

Популярни публикации