СЛАДКИШ С ТИКВИЧКИ И ОРЕХИ
Един необичаен сладкиш, защото съдържа зеленчук използващ се за направа на солени печива.
Това поражда скептични нагласи. Но след като е прието да се правят торти и сладкиши с моркови, защо да не се направят и с тиквички.
Когато открих рецептата за сладкиш с тиквички в блога на Ание, в който тя уверяваше читателите,че това е невероятен сладкиш, реших и аз да опитам.
И не съжалявам, защото се получи нещо наистина прекрасно, нежно и ефирно. Съпругът ми като го опита каза, че има чувството,че се намира във виенска сладкарница.
Именно там се насладихме на вкусни сладки изкушения.
И този сладкиш наистина по вкус прилича на някои от тези десерти.
Нямам търпение да споделя рецептата.
ПРОДУКТИ
2 яйца
80 гр.захар
120 гр.брашно
30 гр. какао
120 гр.краве масло
2 ч. л. бакпулвер
1ч.л.канела
50 мл. сладкарска сметана
50 гр. ситно натрошени орехи
200 гр. настъргани тиквички/1 малка тиквичка/
За ганаша
100мл.прясно мляко
100гр.черен шоколад
За украса
фонданови фигурки
листа мента
ПРИГОТВЯНЕ
2.. Към тях прибавяме маслото нарязано на късчета. Правим маслени трохи.
3. На блендера или с вилица разбъркваме яйцата и сметаната в течно състояние/не се разбива/.
5.. Прибавяме настърганата на ренде тиквичка и отново разбъркваме.

7. Печем сладкиша 25 минути на 160°С. Изключваме фурната и сладкишът престоява още 5 минути. Охлаждаме кратко и обръщаме.
8. За ганаша слагаме сметаната да се загрее и прибавяме начупеният на парчета шоколад. Оставяме няколко парчета и прибавяме когато шоколада се разтопи. Така ще се темперира.
Коментари
Публикуване на коментар