ТАРТ СЪС СУРОВА ОСНОВА И ЖЕЛИРАНИ ПРАСКОВИ
1. Ядките се смилат едро на блендера и се изваждат в купа.
2. Фурмите се накисват в гореща вода за 10 минути и се смилат в блендера. Слагат се в купата при орехите. Там се прибавят рендосани те моркови и кокосовите стърготини. Добавя се и конфитюра от портокалови корички и всичко се смесва.
3. Тази сурова смес се слага във формата за тарта и се оформя блат. Слага се в хладилника за 20 минути.
4. През това време се нарязват прасковите.
5. Подреждат се върху охладената основа.
3. Желатинът се прибавя към подсладената с мед вода и сместа се бърка на котлона до разтопяването на желатина.
4. Към подредените плодове много внимателно със супена лъжица се слага от желатиновата смес/охладена/ до нивото на прасковите. Да не ги облива,защото могат да се разместят и се издигнат.
5. Формата се слага в хладилника за 30 минути.
6. Едва тогава се слага и останалата смес и се оставя да се желира за 1 нощ.
Коментари
Публикуване на коментар