ДВУПЛАСТОВ КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ И МАЛИНИ



Както и желираните десерти,така и конфитюрът може да бъде направен от два или повече плодове и разположен в бурканчето на съответни пластове.

Миналата година видях разкошният двупластов конфитюр на Йоланта Делибозова от манго и малини,но не го направих защото беше краят на сезона на повечето от плодовете.

Тази година не пропуснах тази възможност, само че моят конфитюр е от кайсии и малини.

Чудесно би било да се направи и от манго или папая в съчетание с ягоди,малини,боровинки, но това ще стане друг път.

Ето как направих двупластовият конфитюр от кайсии и малини.

ПРОДУКТИ

500гр. изчистени от костилките кайсии

250 гр.желираща захар 2:1

500гр.малини

250 гр. желираща захар 2:1

ПРИГОТВЯНЕ


1. Кайсиите се почистват от костилките и се пасират.

2. Оставят се за 1 ч. да се разтвори захарта  и се варят 10 минути като се събира пяната.


3. Насипва се до половината в бурканчета/може и 1/4 от бурканчето/ и се оставя напълно да се охлади и стегне.


4. Малините се засипват със захарта,където престояват 40 минути и се сваряват за 4 минути като се събира също пяната.


5.Още гореща сместа внимателно лъжица по лъжица се сипва в бурканчетата. Слагат се капачките и се обръща всяко бурканче върху капачката.


6. Така престояват няколко часа,след което се опаковат и прибират за съхранение.



ДОБЪР АПЕТИТ!


Източникhttps://yoli-www.blogspot.com/2022/07/blog-post_30.html?m=1

Коментари

Популярни публикации