ДВУПЛАСТОВ КОНФИТЮР ОТ КАЙСИИ И МАЛИНИ
Както и желираните десерти,така и конфитюрът може да бъде направен от два или повече плодове и разположен в бурканчето на съответни пластове.
Миналата година видях разкошният двупластов конфитюр на Йоланта Делибозова от манго и малини,но не го направих защото беше краят на сезона на повечето от плодовете.
Тази година не пропуснах тази възможност, само че моят конфитюр е от кайсии и малини.
Чудесно би било да се направи и от манго или папая в съчетание с ягоди,малини,боровинки, но това ще стане друг път.
Ето как направих двупластовият конфитюр от кайсии и малини.
ПРОДУКТИ
500гр. изчистени от костилките кайсии
250 гр.желираща захар 2:1
500гр.малини
250 гр. желираща захар 2:1
ПРИГОТВЯНЕ
1. Кайсиите се почистват от костилките и се пасират.
2. Оставят се за 1 ч. да се разтвори захарта и се варят 10 минути като се събира пяната.
3. Насипва се до половината в бурканчета/може и 1/4 от бурканчето/ и се оставя напълно да се охлади и стегне.
5.Още гореща сместа внимателно лъжица по лъжица се сипва в бурканчетата. Слагат се капачките и се обръща всяко бурканче върху капачката.
6. Така престояват няколко часа,след което се опаковат и прибират за съхранение.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Източникhttps://yoli-www.blogspot.com/2022/07/blog-post_30.html?m=1
Коментари
Публикуване на коментар