ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКА И ПАТЛАДЖАН С МОЦАРЕЛА И ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ
Едно добро печиво,но тиквичките и патладжаните се пекат за различно време. Освен това аз разполових по дължина патладжана, а тиквичката пекох цяла. Така тя се пече по-дълго време, патладжанът по-кратко..
В края на краищата се получи нещо много вкусно.
Ето и рецептата
ПРОДУКТИ
1 половинката от патладжана
1 тиквичка
За дресинга
2 с.л. тиквено олио
1 с..л.сминдух
1ч.л.риганенее
1ч.л. горчица
1с.л.лимонв сок
1с.л.вегета
За пълнежа
1 топка моцарела
2 червени домата
кашкавал за поръсване 100 гр.
ПРИГОТВЯНЕ
2..Патладжанът се разполовява и нарязва по
същия начин. Другата половина ще се изпече за салата.
3.Зеленчуците се пекат на 250 °© около 30 минути.
5..Нарязват се моцарелата и доматите на колелца.
6. Изпечените зеленчуци се намазват с дресинга отвътре,между колелцата се пъхат моцарела и домати и отново се маже с дресинг.
7. Пече се още 25 минути като патладжанът се-малко 15 пече по
7.Пече се още 25 минути като патладжанът се- пече малко 15.
8. Накрая се поръсват и двете с настърган кашкавал и се пекат още 10 минути.
8..Вече е готово да се консумира.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар