ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКА И ПАТЛАДЖАН С МОЦАРЕЛА И ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ




Едно добро печиво,но тиквичките и патладжаните се пекат за различно време. Освен това аз разполових по дължина патладжана, а тиквичката пекох цяла. Така тя се пече по-дълго време, патладжанът по-кратко..
В края на краищата се получи нещо много вкусно.
Ето и рецептата

ПРОДУКТИ 

1 половинката от патладжана 

1 тиквичка 
 
За дресинга 

2 с.л. тиквено олио
1 с..л.сминдух
1ч.л.риганенее
1ч.л. горчица
1с.л.лимонв сок
1с.л.вегета

За пълнежа 

1 топка моцарела 

2 червени домата 

кашкавал за поръсване 100 гр.



ПРИГОТВЯНЕ

   .°© о
1. Тиквичката се нарязва на колелца не до края.
2..Патладжанът се разполовява и нарязва по
същия начин. Другата половина ще се изпече за салата.

3.Зеленчуците се пекат на 250 °© около 30 минути.

 
4. През това време се приготвя дресинга..Продуктите се смесват и оставят настрана.
5..Нарязват се моцарелата и доматите на колелца.
6. Изпечените зеленчуци се намазват с дресинга отвътре,между колелцата се пъхат моцарела и домати и отново се маже с дресинг.
7. Пече се още 25 минути като патладжанът се-малко 15 пече по

7.Пече се още 25 минути като патладжанът се- пече малко 15.
8. Накрая се поръсват и двете с настърган кашкавал и се пекат още 10 минути.



8..Вече е готово да се консумира.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации