КОКОСОВИ СЛАДКИ
Тези симпатични сладки направих по идея и рецепта на Дони Николаева.
Толкова ме впечатлиха нейните сладчици,че реших веднага да ги направя.
Само че кокосовите стърготини, заемащи централно място в рецептата, ми бяха малко. Реших да направя половин доза, но пак не стигаха и защото нямах търпение да ходя след няколко дни да купя, реших да направя малка трансформация.
Увеличих количеството на нишестето и добавих бадемово брашно. Вместо пудра захар сложих мед.Малко увеличих и маслото. Така балансът между продуктите нямаше да се наруши.
Моето тесто не пасна на формичките ми и затова направих топчета. Все пак успях да оформя и няколко сладки с формичката ми за пеперуди.
Получиха се красиви и вкусни сладки.
Като благодаря на Дони за рецептата и мотивацията споделям направеното.
ПРОДУКТИ
1,1/2 белтъци
3 с.л.мед
50 гр. кокосово масло
60 гр. кокосови стърготини
50 гр. нишесте
50 гр. бадемово брашно
1 ампула есенция ванилия
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ
1 Сухите съставки /кокосово стърготини,нишесте и бадемово брашно/се смесват.
2. Белтъците и меда се блендират кратко. Добавя се разтопеното масло и белтъците.
3. Омесва се тесто,което се поставя върху хартия за печене.
4. Разточва се част от тестото и се оформят пеперуди. От останалото тесто се оформят топчета.
5.Тавата с подредените сладки върху хартия за печене се поставя в хладилника за 15 минути, докато се загрее фурната на 170°®.
6. Сладките се пекоха 6 минути при мен. Фурната ми е много силна.
7. След охлаждане е сладките се поръсват с пудра захар и се подреждат в чиния.
8. На разходка до алпинеума.
Кокосови бисквитки 👌
Бързам да пиша рецептата, докато не съм забравила, какво сложих в тях☺️
2 белтъка
100 гр пудра захар
80 гр масло (може и кокосово масло)
60 гр нишесте (ванилия)
Есенция Рафаело,може и без нея
250 гр Кокосови стърготини
Разбърках белтъците с пудрата захар, добавих разтопеното масло, нишестето, есенцията и кокосовите стърготини. Става лепкава смес,която държи форма. Върху тава, покрита хартия за печене, оформих с помощта на формичка с бутало ,сместа .
Пекох в предварително загрята фурна на 180 гр за 10-12 минути.
Не са много сладки, може по желание да се увеличи захарта.
За нас са добре на сладост,подходящи за всяко време на деня ☺️
ДОНИ НИКОЛАЕВА
Коментари
Публикуване на коментар