ЖЕЛИРАНИ ДЕЛИКАТЕСИ



Желирано месо се получава от желиращи животински продукти.Преди всичко от свински глава, крачета , уши и опашка. Това е т.нар. пача.  Тя може да се консумира като топла супа или желирано месо. Но аз разбира се така и не се научих да я консумирам. Затова пък от години приготвям желирани меса и колбаси. Обикновено ги приготвям в малки форми,но сега направих желираните деликатеси във форма да кекс.

ПРОДУКТИ

500гр.сварено месо от пиле или пилешко филе
250гр. месо от фазан
100гр. пилешка шунка
100гр.пилешко роле
100 гр. колбас
1 кисела краставичка

За желиращата смес
400мл.вода
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л.сол
1/2ч.л.лимонов сок

ПРИГОТВЯНЕ

Месата , колбаса и киселата краставичка се нарязват. 


На дъното на съда се подреждат колбаса и  от пилешкото месо. Подреждат се последователно и другите продукти.



Желатинът се разтваря във водата.Добавят се и подправките.Течността се загрява до разтопяване на желатина.


Продуктите във формата се заливат с течността.


Формата са поставя в хладилника за една нощ. На другият ден желираното месо се обръща в подходяща чиния. В средата на формата се поставя туршия.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации