САМООБРЪЩАЩИТЕ СЕ БУХТИЧКИ НА ВАЛЯ


Рецептата за бухти, подобно на рецептата за палачинки може да се нарече рецепта за съботно-неделната закуска. В съботните или неделни сутрини семейството се събира около масата и хапвайки домашни вкусотии, прекарва дълго време в сладки приказки. Бухтите определено са от любимите класически закуски.


Пухкави и вкусни, намазани с вкусно сладко , с тях може да подмамите и най-злоядото дете. Достатъчни са ви само 20 минути, за да изпълните рецептата за бухти от край до край и да получите закуска,  с която ще зарадвате всички в къщи.


След магическите бухти на приятелката ми Севи /Севинч Адил/, открих много пухкави и нежни сладкишчета, които при пържене не е нужно да се обръщат,защото те се обръщат сами. Всичко това видях в клипчето на Валя Донева от сайта и "Вкусно у Вали" Много лесни, бързи, меки като памук и невероятно вкусни бухтички,които споделям с удоволствие.


ПРОДУКТИ 

200 гр. брашно
200 гр. кисело мляко
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар/сложих кафява захар/
1 с.л. ракия
10 гр. бакпулвер / 1 пакетче/
олио за пържене на маслена баня
сладко или конфитюр 

За поръска

пудра захар


Брашното се пресява с бакпулвера и солта.


В киселото мляко се поставя яйцето и ракията.

 

Добавя се захарта.



 

Сместа се разбива с миксер до хомогенност.


Прибавя се брашното и се разбива отново с миксера.
 Може и ръчно, но така става по - бързо. Сместа е с гъстотата на кексово тесто.


Олиото се загрява на средна темература. При мен на 8 степен от 11. 
Загребва се с лъжица за сладолед или  между две супени лъжици от сместа и се пуска в загрятото олио. Може да се постави смес за повече бухти. Важно е тестото , което се загребва да бъде по- малко , за да се изпържи добре всяка бухтичка. Не бива да се пържи на по- висока степен, защото отвън бухтичката ще се изчерви, но отвътре ще остане сурова. Бухтите се обръщат сами , но ако се зачервят повече от едната страна , трябва да се обърнат от другата. Изваждат се и се поставят в съд,  покрит с домакинска хартия.



Когато леко се охладят се поставят в съд за сервиране и се поръсват с пудра захар.


Вижда се, че са много меки и пухкави.


Кафето е добра компания на бухтичките.

  


Могат да се консумират с любимо сладко или конфитюр



ДОБЪР АПЕТИТ !       


Коментари

Популярни публикации