КЕКС С МОРКОВИ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ



Този кекс видях при Ваня Джорджевич- една невероятно добра кулинарка , авторка на кулинарна книга и админиктраторка на кулинарната група "В моята кухня"
Колкото и да е недостъпна като човек и почти необщуваща със своите членове на кулинарната група, двойно повече е талантлива в откриване и представяне на кулинарни рецепти.Всички нейни сладкиши са толкова достъпни за изработване и с точни рецепти,че може да се нарекат уникални. 
Този морковен сладкиш е толкова невероятен по вкус и лесен за приготвяне, че дори едно дете може да го направи с лекота.




Не всичко до край съм ползвала от рецептата.Намалих захарта и морковите и прибавих горски плодове  Глазурата ми се видя по-трудоемка и затова направих шоколадов ганаш .


ПРОДУКТИ

3 яйца
100 мл.олио
200 гр.моркови
100 гр. горски плодове/замразени/
или само моркови 300 гр.
 260 гр.брашно 
1 бакпулвер /10 гр./
120 гр./по рецепта са 200гр/захар
1ампула ванилия

За ганаша

200 гр.шоколад за готвене
200 гр. Сладкарска сметана

За поръска

Едри кокосови стърготини
За подмазване на формата
олио и брашно

ПРИГОТВЯНЕ

Морковите се настъргват и към тях се прибавят горските плодове. Може да се сложат само моркови.





Слагат се яйцата и олиото, които са разбъркат с вилица.


Към брашното се прибавят бакпулвера и захарта. /не е грешка, захарта се слага в брашното./Получената смес се  поставя при течните съставки.




Формата се подмазва и посипва с брашно.Прибавя се сместа.
Пече се в загрята фурна на 170°C. При мен беше около 20 минути. Оставя се във фурната още 10 минути.





Залива се още топъл с шоколадов ганаш, приготвянето  на който може да видите тук .
Поръсва се кокосови едри стърготини.


За разнообразие направих и шоколадов мъфин.



Сладкишът се консумира с чай или кафе!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Адаптирано от  https://privanya.blogspot.com/2015/09/blog-post_58.html?m=1

Коментари

Популярни публикации