ФАЗАН СЪС ЗЕЛЕ И ОРИЗ



Свинско със зеле и ориз е любимото ни ястие у дома. Но е истински деликатес ако се сготви с дивеч. Особено добре става с фазан.  Винаги съм готвила ястието смесвайки зелето с ориза. Този път използвах опита на приятелка и сготвих ястието като сварих ориз отделно. Така човек има избор дали да яде с ориз или не.



 Допълнителен различен вкус му придава и пресният  дафинов лист, който отглеждаме в градината.

Споделям това ястие защото ми се струва,че е интересно  и много вкусно и може да допадне на някой. Фазанът може да се замени с пиле.


ПРОДУКТИ

1 голяма глава кисело зеле
 зеле
1 фазан
200гр.сланина
 З00гр. пушена шунка
2  сухи люти пиперки
пресен дафинов лист.

Подправки

червен пипер 1 с.л.
черен пипер 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ


Зелето се нарязва и овкусява с червения и черен пипер. 
Слага се половината от него в тенджерата, в която ще се приготвя. Добавя се дафинов лист.


Добавя се птицата, която е обработена допълнително. Поставя се едната пиперка.


Отгоре се покрива с парчета сланина и шунка. 


Добавя се останалото зеле. Покрива се отново със сланина шунка и дафинов лист. Поставя се другата люта пиперка.


Ястието се вари в тенджера под налягане около 1 час. Оризът се сварява,осолява и сервира в средата на ястието.


ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации