САЛАТА ФИЛАДЕЛФИЯ


Една интересна и много вкусна салата,рецептата, за която научих от  Диляна Цекова. 
Тя често публикува в моята група "Философия на моята кухня" и кулинарните и произведения са много интересни и креативни.
Тази салата е деликатес, който може да се приготвя целогодишно. Подходяща е за всички сезони. Продуктите са достъпни и някои от тях може да бъдат и от консерва. Както винаги направих собствено оформяне и допълнение като поставих салатата в купичка направена от кашкавал. Споделям с удоволствие рецептата.

ПРОДУКТИ

 Десетина печени чушки
два печени патладжани
1-2 сварени
 яйца
опаковка "Филаделфия"
 50гр. смляни орехи
скилидка чесън
пресен магданоз и риган.

За купичката от кашкавал

50гр. настърган кашкавал
тава с тефлоново покритие

ПРИГОТВЯНЕ



Чушките и патладжаните се взимат от консерва или се пекат във фурна.
Нарязват се на дребни късчета.


Прибавят се орехите,сварените яйца и подправките. 
Добавя се и и сиренето филаделфия и се разбърква.
За кашкавалената купичка 
настърганият кашкавал се разпръсва в загрята  тава. Трябва да има празни места около кашкавалените стърготини в периферията на тавата. Така се образуват къдрави краища
 След загряване кашкавалът се разтапя и образува дантелена палачинка. С бързи движения палачинката се обръща върху дъното на чаша за вода. Притиска се със салфетка и след 1 минута купичката е готова.


Салатата може да се постави и върху канапе от печени чушки.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации