ПЛОДОВИ КЕКСЧЕТА С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА




Едни импровизирани сладкишчета,направени набързо.Не очаквах да станат толкова вкусни и външно красиви. Използвах замразени малини, шепа боровинки и 2 моркова. Останалото е обичайното за кексова смес.

ПРОДУКТИ

За тестото
250гр.малини
100гр.боровинки
100гр. моркови
3 яйца
250гр. брашно
100гр.захар
50гр.краве масло
1 бакпулвер

За шоколадовата глазура

200мл.сладкарска сметана
200гр.шоколад
 За поръска

наситнени орехови ядки

ПРИГОТВЯНЕ


Продуктите се разделят на сухи и мокри


Най-напред се приготвят сухите продукти като се смесват.


Малините леко се намачкват. Прибавят се яйцата и разтопеното масло.Ароматизира се с ампула ванилия. Разбърква се.


Сместта се прибавя към сухите съставки и отново се разбърква.



Получената смес се разпределя във формички, в които са сложени книжни капсули. 


Пече се на 200°C, около 15 минути.Оставя се във фурната още 5 минути и кексчетата се изваждат от формичките. 


Приготвя се глазурата, като сметаната се загрява до кипване. Прибавя се шоколада, начупен на парчета, темперира се и готовата глазура се излива върху кексчетата.



Поръсва се с орехови ядки


ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации