МОРКОВЕН СЛАДКИШ
Този сладкиш видях при Ваня Джорджевич- една невероятно добра кулинарка , авторка на кулинарна книга и админиктраторка на кулинарната група "В моята кухня"
Колкото и да е недостъпна като човек и почти необщуваща със своите членове на кулинарната група, двойно повече е талантлива в откриване и представяне на кулинарни рецепти.Всички нейни сладкиши са толкова достъпни за изработване и с точни рецепти,че може да се нарекат уникални.
Този морковен сладкиш е толкова невероятен по вкус и лесен за приготвяне, че дори едно дете може да го направи с лекота.
Не всичко до край съм ползвала от рецептата.Става дума за глазурата,която ми се видя по-трудоемка и затова направих шоколадов ганаш.
ПРОДУКТИ
3 ЯЙЦА
100мл.олио
300гр.моркови
260гр.брашно 120гр./по рецепта са 200гр/захар
1 бакпулвер /10 гр/
1ампула ванилия
За ганаша
200гр.шоколад за готвене
200гр. Сладкарска сметана
За поръска
Едри кокосови стърготини
За подмазване на формата
олио и брашно
ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се настъргват и към тях се прибавят яйцата и олиото.
Разбърква се с лъжица.
Към брашното се прибавят бакпулвера и захарта. Получената смес се прибавя към течните съставки.
Формата се подмазва и посипва с брашно.Прибавя се сместа.
Пече се в загрята фурна на 170°C. При мен беше около 20 минути. Оставя се във фурната още 10 минути.
Залива се още топъл с шоколадов ганаш.
Поръсва се кокосови едри стърготини.
За разнообразие направих и шоколадов мъфин.
Сладкишът се консумира с чай или кафе!
ДОБЪР АПЕТИТ!
В продуктите е пропуснат: 1 бакпулвер /10 гр./
ОтговорИзтриване